Informatii utile

Contacteaza-ne
Tehnologie GPS, localizare pe harta

Ce este si cum se face localizarea prin sistemele GPS


La baza tehnologiei telematice sta GPS-ul. Primul sistem GPS de navigare a fost produs in anul 1990  si ne-a largit orizontul privind beneficiile folosirii tehnologiei pentru camioane, masini, autobuze, tractoare si alte utilaje. Cu locatiile  GPS si hartile pe biroul nostru, cererea pentru sistemele de localizare GPS a inceput sa creasca.

Satelitii sunt ceam mai buna optiune pentru localizarea vehiculelor pentru ca au o acoperire pe tot globul. Acuratetea sistemelor GPS a devenit din ce in ce mai buna.

Dispozitivele GPS au avut o cere din ce in ce mai mare pentru diverse solutii. Flotele auto pot fi acum echipate cu sisteme de urmarire prin GPS pentru diferite beneficii:

  • Planificarea rutelor si monitorizarea combustibilului
  • Depasirea vitezelor legale si stationarile lungi cu motorul pornit
  • Urmarirea anumitor date care pot imbunatati productivitatea
  • Rapoarte

Pentru consumatori alte exemple de beneficii ar fi traficul in timp real , alerte despre accidente si desigur radio prin satelit.

Dispozitivele de localizare constau in trei componente : interfata pe care o foloseste managerul de flota, serverul care primeste datele le stocheaza si le proceseaza ,si dispozitivul GPS care transmite locatia si alti parametrii ( acelerare , consum combustibil, franari si acelerari) .

La ce folosesc?


Flote comerciale
Cel mai des folosite sunt in flotele comerciale .Acestea sunt folosite de companiile de transport pentru a fi competitive si a obtine avantaje fata de rivali.Sistemele de localizare prin GPS promoveaza consumul eficient de combustibil prin o mai buna optimizare a rutelor .

Transportul public
Autobuzele folosesc deseori localizare GPS pentru a oferii informatii clientilor despre timpulin care va ajunge autobuzul in statie .Aceste informatii sunt disponivbil via sms sau diverse aplictatii mobile.

De asemenea ajuta si pe manageri sa controleze rutele in special atunci cand traficul este ingreunat .

Agenti de vanzari
Companiile care au agenti de vanzari beneficieaza si ele de aceste sisteme .Dispozitivele GPS pot fi folosite pentru a ajuta agentii de pe teren sa gaseasca anumite locatii si de asemenea sa managerizeze mai bine timpul petrecut in traficsi timpul petrecut la anumite locatii.

Protecite antifurt
Vehiculele furate pot fi gasite mult mai usor cu ajutorul dispozitivului de localizare .

logo Ubitelco
Distribuieaici